» » Храна, Вино И... Relax Music - Vol.2 - Ах, Либе... Macedonian Traditional Love Songs

Храна, Вино И... Relax Music - Vol.2 - Ах, Либе... Macedonian Traditional Love Songs Mp3

 • Performer: Храна, Вино И... Relax Music
 • Album: Vol.2 - Ах, Либе... Macedonian Traditional Love Songs
 • Label: MedFOCUS
 • Catalog #: 001
 • MP3: 1978 mb | FLAC: 1569 mb
 • Released: 2008
 • Country: Macedonia
 • Style: Folk
 • Rating: 4.0/5
 • Votes: 460
 • Category: Country & Folk
Храна, Вино И... Relax Music - Vol.2 - Ах, Либе... Macedonian Traditional Love Songs Mp3

Tracklist

1Јовано, Јованке3:48
2О, Јано Јано3:54
31762 Лето4:04
4Лилјано, Моме Убаво2:53
5Тешка Беше Нашата Разделба3:50
6Нит Прела Гора, Нит Ткала4:58
7Ој Девојче4:29
8Што Си Налутено Либе3:7
9Кате Кате3:04
10Што Си Налутено Либе3:07
11Си Заљубив Едно моме4:50
12О, Јано Јано3:45
131762 Лето4:04
14Параходот Ми Пристигна4:34
15Ах Каде Е Мојто Либе3:45
16Мајка На Марика Думаше2:23
17 Instrumental
18Марика, Мома Убава3:50
19Марија Дилбер Бела Марија2:24

Credits

 • Arranged By, Rhythm Guitar, Guitar, Lead Vocals, Backing VocalsАлексо Димов
 • Contrabass, Backing VocalsМихајло Михајловски
 • Producer, Arranged ByЉупчо Павловски
 • Written-ByНародна

Notes

Избор на песни: Алексо Димов

Специјална благодарност до: Гордана, Стефанија и Траче Димови, Михајло, Златко, Ристе, Таше и со сите автори на прекрасната Македонска музика на овој проект, што ни ја имаат оставено во наслество.

Продуцент: Горица Живојновиќ

Barcodes

 • Barcode: 5 319990 635204
 • Matrix / Runout (CD1): АХ ЛИБЕ 001 IFPI LY19
 • Mastering SID Code (CD1): IFPI 6A03
 • Mould SID Code (CD1): IFPI AAZ66
 • Matrix / Runout (CD2): АХ ЛИБЕ 002 IFPI LY19
 • Mastering SID Code (CD2): IFPI 6A03
 • Mould SID Code (CD2): IFPI AAZ66

Companies

 • Manufactured By – Kristal Ton, Sofija

Related to Храна, Вино И... Relax Music - Vol.2 - Ах, Либе... Macedonian Traditional Love Songs: